VEILIGHEID
Een ongeluk zit in een klein hoekje en elke sport kent zijn risico's.

Veiligheid staat hoog in het vaandel tijdens dogfrisbee.

Eigenlijk zijn alle "frisbees" die je kunt kopen, of krijgt als promotie materiaal bij b.v. hondenvoer niet geschikt of ronduit gevaarlijk voor de hond.
Schijven met een open rand, hard plastic frisbees met een kegel erop zodat de hond ze makkelijk op kan pakken, deze kunnen als resultaat geven dat de hond zijn bek/tong bezeerd of zelfs een paar tanden verliest!
De slappe, nylon frisbees zijn leuk om te spelen maar niet geschikt voor de sport.
(Uitzonderingen bevestigen de regel : indien de hond om medische redenen alleen met deze frisbees kan sporten wordt dit toegestaan).

Voor dogfrisbee worden speciale, uit Amerika geïmporteerde, hondenfrisbees gebruikt. Deze fastback schijven zijn gemaakt van een zachte kunststof die dubbelgevouwen kan worden zonder dat de schijf breekt.

De FLEX fastback schijf kan bij elke temperatuur gebruikt worden en verdient de voorkeur boven de klassieke fastback schijven die gevoeliger zijn voor kou en bij lage temperaturen sneller kapot kunnen gaan.
Daarnaast kennen we ook de SUPERFLEX fastback, deze is zachter dan de FLEX, maar wordt bij warme temperaturen wat slap en minder goed gooibaar. Voor honden met een gevoelige bek echter kunnen ze wel een uitstekend alternatief zijn.

Tijdens de cursus wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan het veilig werken met de honden.
Training van de baas door het juist aanleren van de worpen en diverse gooitechnieken.
Aandacht voor de algehele conditie, een goede warming-up en cooling-down van de hond, waar en wanneer trainen, het komt allemaal aan bod.