Bent u op zoek naar een leuke sportieve bezigheid met uw hond?
Maar flyball, behendigheid of weer een vervolgcursus is het toch nèt niet.......

Maak dan nu kennis met Dogfrisbee!
Een vrij jonge sport waar plezier voor twee, creativiteit, techniek en muziek, in combinatie gebracht wordt met het gooien van frisbees.
DOGFRISBEE
SPORTIEVE FUN VOOR HOND EN BAAS !
WAT IS DOGFRISBEE?
Dogfrisbee bestaat uit verschillende onderdelen :

Freestyle

In dit onderdeel kunt je je creativiteit de vrije loop laten.
De hond en handler (mooi woord voor trainer/baas) laten een "show" zien van 2 minuut 15 seconden waarvan de eerste 15 seconden (of minder) bedoeld zijn als "publiekswarmer".
Voor deze show gebruik je zelfgekozen muziek. Tijdens dit onderdeel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk verschillende kunstjes, technieken en worpen laat zien, mits je de veiligheid van je hond in acht neemt.
Je mag tijdens je freestyle ronde maximaal 10 frisbees gebruiken.
Er zijn verschillende klassen waarin de honden starten, zodat de competitie ook min of meer gelijkwaardig is.
Kortom creativiteit ten top!
Mini Distance

Mini distance wordt ook wel Toss and Fetch genoemd. Voor dit onderdeel is het terrein verdeeld in vakken van telkens 10 meter, over een lengte van 50 meter.
Van achter de startlijn gooi je de frisbee zover mogelijk, op zo'n manier dat de hond hem ook kan vangen.
Indien de mini distance buiten gehouden wordt mag je zelf bepalen vanaf welke kant je start, je mag echter niet van "startlijn" wisselen.
De tijdslimiet bedraagt 1½ minuut, je mag zo vaak gooien als je wilt, maar de 5 beste (gevangen) worpen tellen.
De tijd start als je de eerste frisbee gooit of als je hond de startlijn heeft gepasseerd.
Bij mini distance gebruik je 1 frisbee, het is de bedoeling dat de hond de frisbee terugbrengt, je weer gooit, enz. Is dit niet het geval dan mag je de frisbee zelf gaan halen maar je mag pas weer gooien als je weer achter de startlijn bent.
Long Distance

Dit onderdeel telt niet mee op (inter)nationale wedstrijden of kampioenschappen. Meer bedoeld als "fun" om te kijken wie nu het verst kan gooien..... Er is geen tijdslimiet aan verbonden.
Er wordt op een zo groot mogelijk terrein gespeeld. Ook hier wordt 1 frisbee gebruikt, je mag deze echter nu maar 3 x gooien.
Het is de bedoeling dat je zo ver mogelijk gooit en die afstand wordt daarna opgemeten, mits je hond hem gevangen heeft.